Bydgoskie Muzeum Okręgowe zaprasza dziadków z wnukami do świętowania, przygotowując specjalny program.
22 stycznia (sobota)
• godz. 12.00 – 14.00 / Spichrze nad Brdą, ul. Grodzka 7-11
Warsztaty kulinarne – Tworzymy aromatyczne mieszanki przypraw!
Spotkanie dla osób indywidualnych, rodzin. Koszt: 10 zł. Zapisy: edukacja@muzeum.bydgoszcz.pl lub tel. 885 905 284.
• godz.13.00 / Gmach główny MOB, ul. Gdańska 4
Warsztaty z cyklu „Kaligrafia w Muzeum”. Uncjała – wstęp do stalówki ściętej
Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zakupu biletów. Koszt: 35 zł. Kontakt: nauka@muzeum.bydgoszcz.pl.
• godz. 14.30 / Spichrze nad Brdą, ul. Grodzka 7-11
„Przepis na Bydgoszcz. Kulinarne tradycje miasta i regionu” – kuratorskie oprowadzanie po wystawie
Bilet: 6 zł.
* Dodatkowo w dniach 21 – 22 stycznia na wystawy „Przepis na Bydgoszcz. Kulinarne tradycje miasta i regionu” oraz „Od princeski do New Look. Ubiory damskie z kolekcji Adama Leja” obowiązuje bilet eventowy w cenie 5 zł. Obydwie ekspozycje na pewno zainspirują seniorów do ciekawych opowieści, dzięki którym wnuczkowie poznają wycinek świata z ich młodości. Na pierwszej z wystaw mogą doświadczyć zapomnianych smaków. Z kolei wystawa modowa daje pole do popisu babciom lubiącym fantazyjnie stroić swe małe szczęścia.