1 grudnia (niedziela), w godz. 10.30–14.00 zapraszamy na „Zimowe warsztaty kulinarne” z Filipem Malinowskim z Chwast Prast Bistro.
To już ostatnie w tym roku warsztaty kulinarne i jak zawsze o tej porze ich głównym tematem będą grzyby! Na początku spotkania wybierzemy się zatem na grzybobranie na pobliskie, nadwiślańskie łąki, gdzie na drzewach wypatrywać będziemy uszaków, boczniaków i płomiennic. Na pewno uda się też, znaleźć rośliny jadalne, które rosną nawet pod śniegową kołderką i które urozmaicą smak przygotowywanych potraw.
Po powrocie do skansenu przyrządzimy z nich farsz do „grzyb burgerów”. W czasie kiedy my będziemy oddawać się botanicznym poszukiwaniom, w dole ziemnym specjalnie wykopanym na tę okazję, piec się będzie, owinięty w liście kapusty jesiotr z warzywami!
Na zakończenie naszego kulinarnego sezonu czeka nas prawdziwa uczta! Jak zawsze naszym kuchennym przewodnikiem będzie Filip Malinowski, właściciel toruńskiej restauracji Chwast Prast Vego Bistro.
Miejsce: Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce, ul. Mennonitów 14
Koszt udziału: 150 zł lub 130 zł dla kolejnego członka z rodziny:
https://www.bilety24.pl/…/1412-zimowe-warsztaty…
Liczba miejsc ograniczona