16 czerwca (niedziela), w godz. 10.30-13.30 zapraszamy na „Letnie warsztaty kulinarne”.
Czerwiec jest miesiącem największego rozkwitu ziół i roślin, dlatego nie możemy przegapić takiej okazji! Zapraszamy na kolejne warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim. Prezes Fundacji Zdrowego Życia, organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym i właściciel znanej toruńskiej restauracji Chwast Prast zabierze nas na nadwiślańskie łąki.
Podczas naszych botanicznych poszukiwań wypatrywać będziemy składników do potraw przygotowywanych w drugiej części warsztatów. Tym razem będą to dzikie podpłomyki, zielony barszcz z kiszonym czosnkiem niedźwiedzim, a na deser racuszki z gwiazdnicą! Może nawet uda się nam znaleźć żółciaka siarkowego, z którego upichcimy pyszne kotlety.
Gotować będziemy na naszej zabytkowej, murowanej kuchni opalanej drewnem.
Koszt udziału: 150 zł/ os. (kolejna osoba z rodziny – 120 zł):
https://www.bilety24.pl/kup-bilet-na-1412-letnie…
Liczba miejsc ograniczona.
Dodatkowe informacje pod nr tel.: 690 635 561, lub e-mailem: ope@etnomuzeum.pl.
Muzeum Etnograficzne im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu