piątek, 1 sierpnia, 2025

Ferie u króla, czyli zimowe półkolonie kulinarne

Ferie to czas odpoczynku, zabawy i świetna okazja do pogłębiania pasji. Miłośników i miłośniczki gotowania oraz tych, którzy chcieliby dopiero rozpocząć swoją kucharską przygodę, zapraszamy na zimowe półkolonie do Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie!

Tematem przewodnim półkolonii będą kulinaria. Odbędziemy fascynującą podróż do czasów króla Jana III Sobieskiego i poznamy tajniki zawodu kuchmistrza. Będziemy wspólnie przygotowywać dania według dawnych receptur i tworzyć pyszne połączenia smakowe! Pięciodniowy turnus wypełni moc atrakcji: gotowanie, relaksujące aktywności w królewskich ogrodach, pałacu i przestrzeniach edukacyjnych muzeum. Codzienne przygotowanie posiłków pod okiem kucharza, warsztaty przyrodnicze, plastyczne, rekonstrukcyjne, taneczne, poznamy też świat dawnych obyczajów i bogactwo otaczającej natury!

Czeka na Was doświadczona kadra edukatorska. Półkolonie zgłaszamy do kuratorium oświaty.

Organizator: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

Data: 20–24 lutego 2023 r. | od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00–17.00

Wiek uczestników: 8–14 lat, Liczba uczestników w grupie: 20 osób

Miejsce: Muzeum Pałacu w Wilanowie, Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23

Cena: 1300 zł (dla rodzeństw zniżka 5%, dla stałych uczestników półkolonii zniżka 5%). Cena zawiera:
– 3 posiłki w formie warsztatów kulinarnych (drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, woda bez ograniczeń – prosimy o zabranie ze sobą butelek wielorazowego użycia do uzupełniania wody),
– ubezpieczenie NNW,
-warsztaty rekonstrukcyjne, historyczne i przyrodnicze,
-wstęp do wszystkich obiektów w Muzeum Pałacu w Wilanowie, w których będą odbywać się zajęcia,
-zaproszenie dla dwóch osób do Królewskiego Ogrodu Światła.

Zapewniamy: różnorodność zajęć, aktywność na świeżym powietrzu, profesjonalny sprzęt podczas warsztatów (m.in. fartuchy na zajęcia kulinarne), bezpieczeństwo sanitarne.

Więcej informacji: https://www.wilanow-palac.pl/ferie_u_krola_zimowe_polkolonie_kulinarne.html

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

XIII Festiwal Blues pod Piecem

30 sierpnia 2025 r. o godz. 19.00 – Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach...

Wyniki naboru do projektu “Projektowan...

Narodowe Centrum Kultury rozstrzygnęło nabór do programu szkoleniowego realizow...

Dofinansowanie z Muzeum Historii Polsk...

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach otrzymało kolejne dofinansowanie. M...

Pierwsze żniwa 1944. Maszyny z fabryki...

Muzeum Narodowe Rolnictwa w Szreniawie zaprasza: W sobotę, 26 lipca, proponu...

„Lato w Hucie 2025”

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach serdecznie zaprasza do&nb...