piątek, 22 listopada, 2024

Warsztaty kulinarne dla dorosłych w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

Ogłaszamy wiosenne przebudzenie! Wraz z odradzającą się przyrodą wracamy z cyklem warsztatów kulinarnych dla dorosłych.

Nasza kuchnia zakwitnie świeżą zielenią! Spodziewajcie się szparagów, świeżych ziół i jadalnych kwiatów. Radosny potencjał produktów ubierzemy w szaty historycznych receptur. Odtworzymy przepisy zaproponowane przez niemieckich i polskich badaczy w ramach programu „Cztery pory roku w polskiej tradycji kulinarnej”.

Menu oparte na historycznych recepturach z różnych epok przedstawia się następująco:

  • zupa na pokrzywie
  • kozioł ze szparagami
  • ciasto majowe z ziołami różnymi

Menu zostało opracowane w ramach projektu „Cztery pory roku w polskiej tradycji kulinarnej”.

KIEDY: 14 maja, godz. 15.00
GDZIE: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Villa Intrata – ul. Stanisława Kostki Potockiego 23, Warszawa
BILETY: zwykły – 200 zł, ulgowy – 150 zł

Bilety online

Źródło: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Muzeum Małopolski Zachodniej w Wygiełz...

VIII Forum Regionalne Między Małopolską a Górnym Śląskiem pt. „Po nitce do kłęb...

Barwy holi

W starożytnej Mithili – krainie położonej u podnóży Himalajów, poprzecinanej rz...

Pierwsze z cyklu spotkań – prele...

To wydarzenie w Międzyzdrojach otwiera serię spotkań-prelekcji poświęconych szt...

Dwie dusze twórcy ludowego

Otwarcie wystawy: 4 listopada 2024 (wernisaż) wystawa dostępna dla zwiedzającyc...

Ogień. Opowieść o Janis Joplin

Powieść ukazuje burzliwe życie Janis Joplin. W tej wciągającej historii na...