niedziela, 8 września, 2024

Rzepa zarumieniona

Przepis pochodzi z publikacji pt. „Księga kucharska i gospodarska do miar krajowych zastosowana z niemieckiego na język polski przez Julię z Bortkiewiczów Pietraszewskę Sędzinę powiatu upitowskiego przetłómaczona. Część I. Wilno. Nakładem i drukiem Manesa Romma. 1839.” (oryginalna pisownia).

Kabaninka – drobne kawałki wieprzowiny, zazwyczaj z wieprzków tuczonych głównie ziemniakami

Jutsu -> wyjaśnienie

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Muzeo – Najczęściej wybierany system d...

W dobie dynamicznego rozwoju technologii, zarządzanie zbiorami muzealnymi staje...

XI Międzynarodowa Konferencja Konserwa...

TERMIN I MIEJSCE KONFERENCJI Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spo...

XI edycja “Festiwalu Nauki”- Muzeum Pr...

Serdecznie zapraszamy na XI edycję Festiwalu Nauki która odbędzie się w dniu 18...

XI Festyn Historyczny “Mnisi i Hutnicy...

Opactwo Ojców  Cystersów w Wąchocku oraz Muzeum Przyrody i Techniki w Star...

XV Festyn Historyczny “Od Prasłowian d...

W dniu 12 września 2024r. w godzinach 9:00-13:00 na terenie Muzeum Przyrody i T...