niedziela, 14 kwietnia, 2024

Rzepa zarumieniona

Przepis pochodzi z publikacji pt. „Księga kucharska i gospodarska do miar krajowych zastosowana z niemieckiego na język polski przez Julię z Bortkiewiczów Pietraszewskę Sędzinę powiatu upitowskiego przetłómaczona. Część I. Wilno. Nakładem i drukiem Manesa Romma. 1839.” (oryginalna pisownia).

Kabaninka – drobne kawałki wieprzowiny, zazwyczaj z wieprzków tuczonych głównie ziemniakami

Jutsu -> wyjaśnienie

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Rijksmuseum w Amsterdamie

Kolejny świetnie wydany album pod naszym patronatem! Cieszymy się i polecamy! ...

Wiosna Jazzowa Zakopane 2024

PROLOGAMI MUZYCZNYMI W KLUBOKAWIARNI STACJI KULTURA W ZAKOPANEM ZAPRASZAMY NA J...

Prolog United Europe Jazz Festiwal ...

Miasto Zakopane oraz Zakopiańskie Centrum Kultury serdecznie zapraszają do Klub...

ŁEMKOWSKO – POGÓRZAŃSKI JARMARK ...

Muzeum - Dwory Karwacjanów i Gładyszów w Gorlicach - oddział Zagroda Maziarska ...

Jarmark Wielkanocny w podpoznańskim Mu...

Wraz z nadejściem wiosny Muzeum Narodowe Rolnictwa zaprasza do Szreniawy (gmina...