niedziela, 8 września, 2024

Świeże ogórki do rosołu

Obrać‎ ‎ogórki,‎ ‎rozciąć‎ ‎każdy‎ ‎na‎ ‎2‎ ‎części‎ ‎w‎ ‎poprzek,‎ ‎wydrążyć‎ ‎ze‎ ‎środka‎ ‎ziarna,‎ ‎trochę‎ ‎nasolić.‎ ‎Gdy‎ ‎sól‎ ‎wyciągnie
wodę‎ ‎wytrzeć‎ ‎ogórki‎ ‎i‎ ‎nadziać‎ ‎mięsem.‎ ‎Mięso‎ ‎może‎ ‎być‎ ‎różne.
Następnie‎ ‎włożyć‎ ‎ogórki‎ ‎do‎ ‎rondla‎ ‎podlać‎ ‎rosołem‎ ‎i‎ ‎gotować aż‎ ‎będą‎ ‎miękkie,‎ ‎poczem‎ ‎pokrajać‎ ‎w‎ ‎krążki‎ ‎i‎ ‎podać‎ ‎do‎ ‎rosołu.

Przepis z „Dobra gospodyni czyli Podręcznik kucharski dla polskiego domu” r. 1933

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Muzeo – Najczęściej wybierany system d...

W dobie dynamicznego rozwoju technologii, zarządzanie zbiorami muzealnymi staje...

XI Międzynarodowa Konferencja Konserwa...

TERMIN I MIEJSCE KONFERENCJI Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spo...

XI edycja “Festiwalu Nauki”- Muzeum Pr...

Serdecznie zapraszamy na XI edycję Festiwalu Nauki która odbędzie się w dniu 18...

XI Festyn Historyczny “Mnisi i Hutnicy...

Opactwo Ojców  Cystersów w Wąchocku oraz Muzeum Przyrody i Techniki w Star...

XV Festyn Historyczny “Od Prasłowian d...

W dniu 12 września 2024r. w godzinach 9:00-13:00 na terenie Muzeum Przyrody i T...