poniedziałek, 20 maja, 2024

Staropolskie tradycje

17 marca 2024 r., godz. 11.00

Przemianom obyczajów towarzyszą przemiany w kuchni. Podczas warsztatu przyjrzymy się historii polskiego rosołu i jego kulturowemu znaczeniu. Dowiecie się m.in., dlaczego w niektórych regionach nazywany był on „lekarstwem ostatecznym” oraz w jakim celu cebulę nadziewano goździkami. Nie zabraknie kulinarnej praktyki i degustacji własnoręcznie przygotowanych dań!

Sprzedaż biletów rusza 4 marca o godz. 9.00

Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Całe piękno świata

Poruszająca opowieść strażnika Metropolitan Museum of Art o sztuce i życiu. ...

WIKTORIA DUBOWIK / MALARSTWO, BATIK

Zapraszamy serdecznie na wernisaż malarstwa ukraińskiej artystki Wiktorii Dubow...

Nie połamać języka!!!

Już w piątek tłumaczka i filolog Beata Bednarowska będzie gościła w Poznaniu. ...

Chłop-niewolnik? Katalog wystawy

Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie Ul. Dwo...

OTWARCIE SEZONU LETNIEGO W SZYMBARSKIM...

28 kwietnia 2024 Skansen w Szymbarku Rejestracja Zapraszamy w niedziel...