sobota, 21 grudnia, 2024

Jarzębinowe‎ ‎konfitury‎ ‎dla‎ ‎cierpiących na‎ ‎ból‎ ‎głowy

Przemarzłe‎ ‎już‎ ‎dobrze‎ ‎jagody‎ ‎jarzębiny‎ ‎upiec‎ ‎w‎ ‎lekkim‎ ‎piecu‎ ‎na‎ ‎blasze,‎ ‎albo‎ ‎i‎ ‎tak; smażyć‎ ‎w‎ ‎syropie‎ ‎cukrowym,‎ ‎a‎ ‎lepiej‎ ‎jeszcze‎ ‎w‎ ‎miodzie‎ ‎roztartym‎ ‎aż‎ ‎do‎ ‎białości.

Przepis z książki kucharskiej „KUCHARZ‎ ‎POLSKI DLA‎ ‎MŁODYCH‎ ‎GOSPODYŃ” – podręcznik obejmujący 1553 przepisy kucharskie na wszelkie potrawy mięsne i postne, gotowane, smażone, pieczone, swojskie i obcych pomysłów pod właściwą sobie nazwą do polskiej kuchni wprowadzone oraz przepisy pieczenia ciast, tortów i przygotowania likierów  opracowany przez BRONISŁAWĘ‎ ‎LEŚNIEWSKĄ.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

EKSPOZEO – uniwersalny pomocnik ...

EKSPOZEO to wyposażony w wiele funkcjonalności system, który pomoże muzeom i in...

Jarmark Bożonarodzeniowy w podpoznańsk...

Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie (gmina Kom...

Całe piękno świata

Poruszająca opowieść strażnika Metropolitan Museum of Art o sztuce i ...

Mistrzynie. Eseje o polskich artystkac...

Mistrzynie to stworzony przez Dagmarę Budzbon-Szymańską zbiór esejów na te...

Dwie dusze twórcy ludowego

Otwarcie wystawy: 4 listopada 2024 (wernisaż) wystawa dostępna dla zwiedzającyc...