wtorek, 20 maja, 2025

Jarzębinowe‎ ‎konfitury‎ ‎dla‎ ‎cierpiących na‎ ‎ból‎ ‎głowy

Przemarzłe‎ ‎już‎ ‎dobrze‎ ‎jagody‎ ‎jarzębiny‎ ‎upiec‎ ‎w‎ ‎lekkim‎ ‎piecu‎ ‎na‎ ‎blasze,‎ ‎albo‎ ‎i‎ ‎tak; smażyć‎ ‎w‎ ‎syropie‎ ‎cukrowym,‎ ‎a‎ ‎lepiej‎ ‎jeszcze‎ ‎w‎ ‎miodzie‎ ‎roztartym‎ ‎aż‎ ‎do‎ ‎białości.

Przepis z książki kucharskiej „KUCHARZ‎ ‎POLSKI DLA‎ ‎MŁODYCH‎ ‎GOSPODYŃ” – podręcznik obejmujący 1553 przepisy kucharskie na wszelkie potrawy mięsne i postne, gotowane, smażone, pieczone, swojskie i obcych pomysłów pod właściwą sobie nazwą do polskiej kuchni wprowadzone oraz przepisy pieczenia ciast, tortów i przygotowania likierów  opracowany przez BRONISŁAWĘ‎ ‎LEŚNIEWSKĄ.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Wernisaż wystawy pt. „ Geometria Gaudi...

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach zaprasza na wernisaż wystawy pt. „ ...

„Kwiatki Polskie” prosto ze Starachowi...

Ekipa programu „Kwiatki Polskie”, którego emisję można oglądać w Telewizji Pols...

Warsztaty archeologiczne „Żelazne Korz...

Przed nami kolejna edycja „Żelaznych Korzeni” – warsztatów archeologicznych org...

Udostępnienie zbiorów w internecie?

Jeśli posiadają Państwo system do ewidencji zbiorów i chcieliby udostępnić eksp...

Optymalizacja zarządzania zbiorami muz...

Muzea na całym świecie stawiają czoła rosnącym wyzwaniom związanym z efektywnym...