poniedziałek, 22 kwietnia, 2024

Jarzębinowe‎ ‎konfitury‎ ‎dla‎ ‎cierpiących na‎ ‎ból‎ ‎głowy

Przemarzłe‎ ‎już‎ ‎dobrze‎ ‎jagody‎ ‎jarzębiny‎ ‎upiec‎ ‎w‎ ‎lekkim‎ ‎piecu‎ ‎na‎ ‎blasze,‎ ‎albo‎ ‎i‎ ‎tak; smażyć‎ ‎w‎ ‎syropie‎ ‎cukrowym,‎ ‎a‎ ‎lepiej‎ ‎jeszcze‎ ‎w‎ ‎miodzie‎ ‎roztartym‎ ‎aż‎ ‎do‎ ‎białości.

Przepis z książki kucharskiej „KUCHARZ‎ ‎POLSKI DLA‎ ‎MŁODYCH‎ ‎GOSPODYŃ” – podręcznik obejmujący 1553 przepisy kucharskie na wszelkie potrawy mięsne i postne, gotowane, smażone, pieczone, swojskie i obcych pomysłów pod właściwą sobie nazwą do polskiej kuchni wprowadzone oraz przepisy pieczenia ciast, tortów i przygotowania likierów  opracowany przez BRONISŁAWĘ‎ ‎LEŚNIEWSKĄ.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

ŚWIAT DZIECIĘCY W RYSUNKU I GRAFICE MA...

25 kwietnia 2024 - 23 czerwca 2024 Dwór Karwacjanów Już od czwa...

GORLICKIE ULICE – 3 MAJA

Wernisaż wystawy "Gorlickie ulice - 3 Maja" odbędzie się w piątek 26 kwietnia o...

Chłop-niewolnik? Opowieść o pańszczyźn...

28 kwietnia – 10 październik 2024 r. Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu R...

Miecze japońskie to nie tylko broń, al...

Miecze Japońskie. Z kolekcji gen. Sławomira Petelickiego i Polskiej Sekcji Miec...

Festyn Zielonoświątkowy – 19.05....

Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie zaprasza n...