niedziela, 23 lutego, 2025

Jesienne warsztaty kulinarne – Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce zaprasza!

Jesień! Nasze przyzagrodowe ogrody aż pęcznieją od warzyw i ziół. Dlatego podczas kolejnych warsztatów kulinarnych odwiedzimy olenderskie zagony w poszukiwaniu marchwi, brukwi, dyni czy… skorzonery.

Z uzbieranych kolorowych i pachnących wspaniałości przygotujemy zdrowe kiszonki, które będą nas karmić witaminami podczas długich zimowych miesięcy.

Nie może oczywiście zabraknąć również ciepłego posiłku! Z zebranej w naszym skansenie pokrzywy przygotujemy farsz do pierogów, które gotować będziemy na zabytkowej kuchni opalanej drewnem.

Warsztaty tradycyjnie poprowadzi Filip Malinowski, właściciel znanej toruńskiej wege restauracji Chwast Prast, Prezes Fundacji Zdrowego Życia oraz organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym.

Wszystkie potrzebne produkty będą czekać na Was w skansenie, zabierzcie ze sobą tylko słoiki na kiszonki!

15 października (niedziela), godz. 10.30-13.00,

Kontakt: tel.: 690 635 561, e-mail: ope@etnomuzeum.pl

Koszt udziału: 120 zł/ os. (kolejna osoba z rodziny – 100 zł), liczba miejsc ograniczona.

Bilety:

https://www.bilety24.pl/kup-bilet-na-1412-jesienne…

 Muzeum Etnograficzne im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Muzeo – Najczęściej wybierany, najnowo...

W dobie dynamicznego rozwoju technologii, zarządzanie zbiorami muzealnymi staje...

Noworoczna okazja na rozwój z systemem...

W tym wyjątkowym czasie chcielibyśmy zapytać czy zastanawiali się Państwo nad z...

Biblioteka w muzeum (i nie tylko)

Moduł biblioteczny w systemie Muzeo jest dedykowany do zarządzania zbiorami ksi...

Zimowy Wjazd do Huty 2025- Muzeum Przy...

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach jak co roku, podczas ferii zimowych...

Profesjonalna ewidencja zbiorów

Każdy pracownik muzeum doskonale zdaje sobie sprawę, jak ważna jest dokładna i ...