czwartek, 6 listopada, 2025

Kuchnia polsko-amerykańska: jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce

Autor: A.J. Kamionka. Wydawca: Bracia Worzałłowie, Stevens Point. Rok: 1917

Z przedmowy:

„Co kraj to obyczaj”, powiada przysłowie, a nigdzie chyba nie sprawdza się ono bardziej aniżeli w kuchni. (…) Otóż, aby zapełnić ten brak polskiej książki kucharskiej, zastosowanej do stosunków tutejszych, puszczamy w świat wydanie niniejsze i mamy nadzieję, że zadaniu temu w zupełności ono odpowie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Szlakiem Dziedzictwa- edukacyjne ścież...

W ramach projektu „Szlakiem Dziedzictwa- edukacyjne ścieżki po Starachowicach” ...

Szlakiem Dziedzictwa- edukacyjne ścież...

Muzeum Przyrody i Techniki do 23 grudnia 2025 r. realizuje projekt „Szlakiem Dz...

Festyn historyczny „Od Prasłowian do P...

11 września 2025 r. w Hali Lejniczej Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicac...

Wystawa „Podzespoły czyli wnętrze Star...

Muzeum Przyrody i Techniki im. Jana Pazdura w Starachowicach zaprasza na wernis...

XIII Festiwal Blues pod Piecem

30 sierpnia 2025 r. o godz. 19.00 w Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach...