21 października (sobota) w godz. 16.00-18.00 zapraszamy na kolejne „Spotkania ze smakami tradycji i regionów” – tym razem porozmawiamy o syropie buraczanym (tzw. FJUT).
W programie:
– wykład na temat historii uprawy buraków cukrowych
– prezentacja filmu pt. Wyrób „cyropu” buraczanego metodą tradycyjną
– degustacja syropu buraczanego
– sprzedaż syropu buraczanego
Goście: Marzena i Józef Przytarscy – wytwórcy syropu buraczanego z Przyrowy w Borach Tucholskich
Prowadząca: Grażyna Szelągowska, Muzeum Etnograficzne w Toruniu
21 października, g. 16.00-18.00
Miejsce: Muzeum Etnograficzne w Toruniu, sala widowiskowa
Bilety: https://www.bilety24.pl/…/1404-spotkania-ze-smakami…
Zapraszamy!
Wydarzenie dofinansowano z budżetu Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi.
Muzeum Etnograficzne im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu