sobota, 9 sierpnia, 2025

Spotkania ze smakami tradycji i regionów

21 października (sobota) w godz. 16.00-18.00 zapraszamy na kolejne „Spotkania ze smakami tradycji i regionów” – tym razem porozmawiamy o syropie buraczanym (tzw. FJUT).

W programie:

– wykład na temat historii uprawy buraków cukrowych

– prezentacja filmu pt. Wyrób „cyropu” buraczanego metodą tradycyjną

– degustacja syropu buraczanego

– sprzedaż syropu buraczanego

Goście: Marzena i Józef Przytarscy – wytwórcy syropu buraczanego z Przyrowy w Borach Tucholskich

Prowadząca: Grażyna Szelągowska, Muzeum Etnograficzne w Toruniu

👉 21 października, g. 16.00-18.00

👉 Miejsce: Muzeum Etnograficzne w Toruniu, sala widowiskowa

👉 Bilety: https://www.bilety24.pl/…/1404-spotkania-ze-smakami…

Zapraszamy!

Wydarzenie dofinansowano z budżetu Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi.


Muzeum Etnograficzne im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

XIII Festiwal Blues pod Piecem

30 sierpnia 2025 r. o godz. 19.00 – Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach...

Wyniki naboru do projektu “Projektowan...

Narodowe Centrum Kultury rozstrzygnęło nabór do programu szkoleniowego realizow...

Dofinansowanie z Muzeum Historii Polsk...

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach otrzymało kolejne dofinansowanie. M...

Pierwsze żniwa 1944. Maszyny z fabryki...

Muzeum Narodowe Rolnictwa w Szreniawie zaprasza: W sobotę, 26 lipca, proponu...

„Lato w Hucie 2025”

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach serdecznie zaprasza do&nb...