niedziela, 1 czerwca, 2025

Świeże ogórki do rosołu

Obrać‎ ‎ogórki,‎ ‎rozciąć‎ ‎każdy‎ ‎na‎ ‎2‎ ‎części‎ ‎w‎ ‎poprzek,‎ ‎wydrążyć‎ ‎ze‎ ‎środka‎ ‎ziarna,‎ ‎trochę‎ ‎nasolić.‎ ‎Gdy‎ ‎sól‎ ‎wyciągnie
wodę‎ ‎wytrzeć‎ ‎ogórki‎ ‎i‎ ‎nadziać‎ ‎mięsem.‎ ‎Mięso‎ ‎może‎ ‎być‎ ‎różne.
Następnie‎ ‎włożyć‎ ‎ogórki‎ ‎do‎ ‎rondla‎ ‎podlać‎ ‎rosołem‎ ‎i‎ ‎gotować aż‎ ‎będą‎ ‎miękkie,‎ ‎poczem‎ ‎pokrajać‎ ‎w‎ ‎krążki‎ ‎i‎ ‎podać‎ ‎do‎ ‎rosołu.

Przepis z „Dobra gospodyni czyli Podręcznik kucharski dla polskiego domu” r. 1933

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Wernisaż wystawy pt. „ Geometria Gaudi...

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach zaprasza na wernisaż wystawy pt. „ ...

„Kwiatki Polskie” prosto ze Starachowi...

Ekipa programu „Kwiatki Polskie”, którego emisję można oglądać w Telewizji Pols...

Warsztaty archeologiczne „Żelazne Korz...

Przed nami kolejna edycja „Żelaznych Korzeni” – warsztatów archeologicznych org...

Udostępnienie zbiorów w internecie?

Jeśli posiadają Państwo system do ewidencji zbiorów i chcieliby udostępnić eksp...

Optymalizacja zarządzania zbiorami muz...

Muzea na całym świecie stawiają czoła rosnącym wyzwaniom związanym z efektywnym...