środa, 12 marca, 2025

Świeże ogórki do rosołu

Obrać‎ ‎ogórki,‎ ‎rozciąć‎ ‎każdy‎ ‎na‎ ‎2‎ ‎części‎ ‎w‎ ‎poprzek,‎ ‎wydrążyć‎ ‎ze‎ ‎środka‎ ‎ziarna,‎ ‎trochę‎ ‎nasolić.‎ ‎Gdy‎ ‎sól‎ ‎wyciągnie
wodę‎ ‎wytrzeć‎ ‎ogórki‎ ‎i‎ ‎nadziać‎ ‎mięsem.‎ ‎Mięso‎ ‎może‎ ‎być‎ ‎różne.
Następnie‎ ‎włożyć‎ ‎ogórki‎ ‎do‎ ‎rondla‎ ‎podlać‎ ‎rosołem‎ ‎i‎ ‎gotować aż‎ ‎będą‎ ‎miękkie,‎ ‎poczem‎ ‎pokrajać‎ ‎w‎ ‎krążki‎ ‎i‎ ‎podać‎ ‎do‎ ‎rosołu.

Przepis z „Dobra gospodyni czyli Podręcznik kucharski dla polskiego domu” r. 1933

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Muzeo – Najczęściej wybierany, najnowo...

W dobie dynamicznego rozwoju technologii, zarządzanie zbiorami muzealnymi staje...

Noworoczna okazja na rozwój z systemem...

W tym wyjątkowym czasie chcielibyśmy zapytać czy zastanawiali się Państwo nad z...

Biblioteka w muzeum (i nie tylko)

Moduł biblioteczny w systemie Muzeo jest dedykowany do zarządzania zbiorami ksi...

Zimowy Wjazd do Huty 2025- Muzeum Przy...

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach jak co roku, podczas ferii zimowych...

Profesjonalna ewidencja zbiorów

Każdy pracownik muzeum doskonale zdaje sobie sprawę, jak ważna jest dokładna i ...