piątek, 1 sierpnia, 2025

Warsztaty kulinarne dla dorosłych w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

Ogłaszamy wiosenne przebudzenie! Wraz z odradzającą się przyrodą wracamy z cyklem warsztatów kulinarnych dla dorosłych.

Nasza kuchnia zakwitnie świeżą zielenią! Spodziewajcie się szparagów, świeżych ziół i jadalnych kwiatów. Radosny potencjał produktów ubierzemy w szaty historycznych receptur. Odtworzymy przepisy zaproponowane przez niemieckich i polskich badaczy w ramach programu „Cztery pory roku w polskiej tradycji kulinarnej”.

Menu oparte na historycznych recepturach z różnych epok przedstawia się następująco:

  • zupa na pokrzywie
  • kozioł ze szparagami
  • ciasto majowe z ziołami różnymi

Menu zostało opracowane w ramach projektu „Cztery pory roku w polskiej tradycji kulinarnej”.

KIEDY: 14 maja, godz. 15.00
GDZIE: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Villa Intrata – ul. Stanisława Kostki Potockiego 23, Warszawa
BILETY: zwykły – 200 zł, ulgowy – 150 zł

Bilety online

Źródło: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

XIII Festiwal Blues pod Piecem

30 sierpnia 2025 r. o godz. 19.00 – Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach...

Wyniki naboru do projektu “Projektowan...

Narodowe Centrum Kultury rozstrzygnęło nabór do programu szkoleniowego realizow...

Dofinansowanie z Muzeum Historii Polsk...

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach otrzymało kolejne dofinansowanie. M...

Pierwsze żniwa 1944. Maszyny z fabryki...

Muzeum Narodowe Rolnictwa w Szreniawie zaprasza: W sobotę, 26 lipca, proponu...

„Lato w Hucie 2025”

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach serdecznie zaprasza do&nb...