Ogłaszamy wiosenne przebudzenie! Wraz z odradzającą się przyrodą wracamy z cyklem warsztatów kulinarnych dla dorosłych.
Nasza kuchnia zakwitnie świeżą zielenią! Spodziewajcie się szparagów, świeżych ziół i jadalnych kwiatów. Radosny potencjał produktów ubierzemy w szaty historycznych receptur. Odtworzymy przepisy zaproponowane przez niemieckich i polskich badaczy w ramach programu „Cztery pory roku w polskiej tradycji kulinarnej”.
Menu oparte na historycznych recepturach z różnych epok przedstawia się następująco:
- zupa na pokrzywie
- kozioł ze szparagami
- ciasto majowe z ziołami różnymi
Menu zostało opracowane w ramach projektu „Cztery pory roku w polskiej tradycji kulinarnej”.
KIEDY: 14 maja, godz. 15.00
GDZIE: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Villa Intrata – ul. Stanisława Kostki Potockiego 23, Warszawa
BILETY: zwykły – 200 zł, ulgowy – 150 zł