niedziela, 5 stycznia, 2025

Zimowe warsztaty kulinarne

1 grudnia (niedziela), w godz. 10.30–14.00 zapraszamy na „Zimowe warsztaty kulinarne” z Filipem Malinowskim z Chwast Prast Bistro.

To już ostatnie w tym roku warsztaty kulinarne i jak zawsze o tej porze ich głównym tematem będą grzyby! Na początku spotkania wybierzemy się zatem na grzybobranie na pobliskie, nadwiślańskie łąki, gdzie na drzewach wypatrywać będziemy uszaków, boczniaków i płomiennic. Na pewno uda się też, znaleźć rośliny jadalne, które rosną nawet pod śniegową kołderką i które urozmaicą smak przygotowywanych potraw.

Po powrocie do skansenu przyrządzimy z nich farsz do „grzyb burgerów”. W czasie kiedy my będziemy oddawać się botanicznym poszukiwaniom, w dole ziemnym specjalnie wykopanym na tę okazję, piec się będzie, owinięty w liście kapusty jesiotr z warzywami!

Na zakończenie naszego kulinarnego sezonu czeka nas prawdziwa uczta! Jak zawsze naszym kuchennym przewodnikiem będzie Filip Malinowski, właściciel toruńskiej restauracji Chwast Prast Vego Bistro.

Miejsce: Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce, ul. Mennonitów 14

Koszt udziału: 150 zł lub 130 zł dla kolejnego członka z rodziny:

https://www.bilety24.pl/…/1412-zimowe-warsztaty…

Liczba miejsc ograniczona

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Pierwsze z cyklu spotkań – prelekcji d...

Prelekcja trwała 90 min. Obok traktatów o czarownictwie, które były czytane prz...

EKSPOZEO – uniwersalny pomocnik ...

EKSPOZEO to wyposażony w wiele funkcjonalności system, który pomoże muzeom i in...

Jarmark Bożonarodzeniowy w podpoznańsk...

Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie (gmina Kom...

Całe piękno świata

Poruszająca opowieść strażnika Metropolitan Museum of Art o sztuce i ...

Mistrzynie. Eseje o polskich artystkac...

Mistrzynie to stworzony przez Dagmarę Budzbon-Szymańską zbiór esejów na te...