środa, 5 lutego, 2025

Zimowe warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim

3 grudnia (niedziela), w godz. 10.30-13.00 zapraszamy do Olenderskiego Parku Etnograficznego w Wielkiej Nieszawce na “ZIMOWE WARSZTATY KULINARNE” z Filipem Malinowskim.

To ostatnie już w tym roku warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim. Tym razem wyruszymy na wspólne zimowe grzybobranie, podczas którego właściciel toruńskiego Chwast Prast Bistro opowie, gdzie szukać uszaka bzowego, płomiennice zimowe czy boczniaki oraz jak je najlepiej wykorzystać podczas kuchennych eksperymentów.

A kiedy my będziemy krążyć po nadwiślańskich brzegach w dole ziemnym piec się będą warzywa i dziczyzna, które zjemy razem z grzybowym risotto, przygotowanym na tradycyjnej kuchni opalanej drewnem!

Czyż nie brzmi to pysznie!?

Liczba miejsc na warsztaty jest ograniczona!

Koszt udziału 150 zł, każda kolejna osoba z rodziny 120 zł.

Bilety do nabycia w kasie lub online:

https://www.bilety24.pl/…/1412-zimowe-warsztaty…

Chętnych zapraszamy do kontaktu telefonicznego: 690 635 561 albo mailowego: ope@etnomuzeum.pl

Aleksandra Frączek, Muzeum Etnograficzne w Toruniu

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Noworoczna okazja na rozwój z systemem...

W tym wyjątkowym czasie chcielibyśmy zapytać czy zastanawiali się Państwo nad z...

Biblioteka w muzeum (i nie tylko)

Moduł biblioteczny w systemie Muzeo jest dedykowany do zarządzania zbiorami ksi...

Zimowy Wjazd do Huty 2025- Muzeum Przy...

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach jak co roku, podczas ferii zimowych...

Profesjonalna ewidencja zbiorów

Każdy pracownik muzeum doskonale zdaje sobie sprawę, jak ważna jest dokładna i ...

Pierwsze z cyklu spotkań – prelekcji d...

Prelekcja trwała 90 min. Obok traktatów o czarownictwie, które były czytane prz...