czwartek, 26 czerwca, 2025

Kuchnia polsko-amerykańska: jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce

Autor: A.J. Kamionka. Wydawca: Bracia Worzałłowie, Stevens Point. Rok: 1917

Z przedmowy:

„Co kraj to obyczaj”, powiada przysłowie, a nigdzie chyba nie sprawdza się ono bardziej aniżeli w kuchni. (…) Otóż, aby zapełnić ten brak polskiej książki kucharskiej, zastosowanej do stosunków tutejszych, puszczamy w świat wydanie niniejsze i mamy nadzieję, że zadaniu temu w zupełności ono odpowie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Festyn Ekologiczny „Zaginiony świat na...

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach już po raz szesnasty organizuje dla...

FESTYN ZIELONOŚWIĄTKOWY

8 czerwca 2025 r. | godz. 12:00–17:00 | Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu R...

XIV Noc Muzeów

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach serdecznie zaprasza 17 maja o godz....

Wernisaż wystawy pt. „ Geometria Gaudi...

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach zaprasza na wernisaż wystawy pt. „ ...

„Kwiatki Polskie” prosto ze Starachowi...

Ekipa programu „Kwiatki Polskie”, którego emisję można oglądać w Telewizji Pols...