wtorek, 14 maja, 2024

Jarzębinowe‎ ‎konfitury‎ ‎dla‎ ‎cierpiących na‎ ‎ból‎ ‎głowy

Przemarzłe‎ ‎już‎ ‎dobrze‎ ‎jagody‎ ‎jarzębiny‎ ‎upiec‎ ‎w‎ ‎lekkim‎ ‎piecu‎ ‎na‎ ‎blasze,‎ ‎albo‎ ‎i‎ ‎tak; smażyć‎ ‎w‎ ‎syropie‎ ‎cukrowym,‎ ‎a‎ ‎lepiej‎ ‎jeszcze‎ ‎w‎ ‎miodzie‎ ‎roztartym‎ ‎aż‎ ‎do‎ ‎białości.

Przepis z książki kucharskiej „KUCHARZ‎ ‎POLSKI DLA‎ ‎MŁODYCH‎ ‎GOSPODYŃ” – podręcznik obejmujący 1553 przepisy kucharskie na wszelkie potrawy mięsne i postne, gotowane, smażone, pieczone, swojskie i obcych pomysłów pod właściwą sobie nazwą do polskiej kuchni wprowadzone oraz przepisy pieczenia ciast, tortów i przygotowania likierów  opracowany przez BRONISŁAWĘ‎ ‎LEŚNIEWSKĄ.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Całe piękno świata

Poruszająca opowieść strażnika Metropolitan Museum of Art o sztuce i życiu. ...

WIKTORIA DUBOWIK / MALARSTWO, BATIK

Zapraszamy serdecznie na wernisaż malarstwa ukraińskiej artystki Wiktorii Dubow...

Nie połamać języka!!!

Już w piątek tłumaczka i filolog Beata Bednarowska będzie gościła w Poznaniu. ...

Chłop-niewolnik? Katalog wystawy

Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie Ul. Dwo...

OTWARCIE SEZONU LETNIEGO W SZYMBARSKIM...

28 kwietnia 2024 Skansen w Szymbarku Rejestracja Zapraszamy w niedziel...