Czy też uważacie, że kino i kuchnia to najlepsze możliwe połączenie? Jeśli tak, nie może zabraknąć Was na tym wydarzeniu!
Kultywując tradycję kina kulinarnego, rozpoczętą na najlepszych festiwalach filmowych świata, 20 kwietnia zapraszamy do Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie na przedpremierowy pokaz nagrodzonego w Cannes „Bulionu i innych namiętności”, a następnie kolację inspirowaną filmem. Poczujcie smaki i aromaty najlepszej francuskiej kuchni, przenieście się do zmysłowego świata filmu i poczujcie się jak jego bohaterowie. Bo kino zaserwowane w prestiżowych, królewskich wnętrzach z pewnością ma niezwykły smak!
Po seansie czeka na nas kolacja inspirowana filmem: 5-daniowe menu degustacyjne przygotują Justyna Słupska-Kartaczowska (legendarna szefowa kuchni, znawczyni i miłośniczka kuchni francuskiej) i Norbert Sokołowski (znakomity szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, specjalista kuchni historycznej). Do każdego z dań zostanie dobrane wino.
Menu La passion de Dodin Bouffant
Amuse bouche
- Mille-Feuille
- Zielony majonez
- Kwiaty z ogrodu
Przystawka
- Vol-Au-Vent Financière
Danie pierwsze
- Bulion cielęcy
- Jaśmin i foie gras
Danie główne
- Przepiórka faszerowana truflami
- Gratin z pasternakiem
- Karczochy à la Barigoule
Deser
- Omelette Norvégienne
- Wanilia – gruszki
- Biszkopt migdałowy
- Coulis z malin
Dostępna jest również wersja wegetariańska menu. Prosimy o informację pod adresem mailowym: aordakowski@muzeum-wilanow.pl
Kiedy: 20 kwietnia, godz. 18:00
Dla kogo: dorośli
Program wydarzenia:
- 18:00 – seans filmu „Bulion i inne namiętności” w Sali Białej Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
- 20:30 – kolacja w Villi Intracie
Bilety: 500 zł
Partner wydarzenia: Gutek Film
Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie