niedziela, 19 stycznia, 2025

Wiosenne warsztaty kulinarne – 7 kwietnia

Zapraszamy na pierwsze w tym roku warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim! 

Prezes Fundacji Zdrowego Życia, organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym i właściciel znanej toruńskiej restauracji „Chwast Prast” w pierwszej części spotkania zabierze nas na nadwiślańskie łąki. Wiosna to idealny czas aby wyruszyć na spacer w poszukiwaniu młodych roślin. 

My będziemy zbierać m.in.: pokrzywy, korzenie wiesiołka i podagrycznik, które staną się składnikami potraw przygotowywanych w drugiej części warsztatów.

W menu zupa z kiszonego barszczu i pyzy z pokrzywami, a na deser… racuchy! Gotować będziemy na naszej zabytkowej, murowanej kuchni opalanej drewnem.

Miejsce: Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce. Koszt udziału: 150 zł/ os. (kolejna osoba z rodziny – 120 zł), liczba miejsc ograniczona. 

Aleksandra Frączek
Muzeum Etnograficzne
im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej
w Toruniu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Biblioteka w muzeum (i nie tylko)

Moduł biblioteczny w systemie Muzeo jest dedykowany do zarządzania zbiorami ksi...

Zimowy Wjazd do Huty 2025- Muzeum Przy...

Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach jak co roku, podczas ferii zimowych...

Profesjonalna ewidencja zbiorów

Każdy pracownik muzeum doskonale zdaje sobie sprawę, jak ważna jest dokładna i ...

Pierwsze z cyklu spotkań – prelekcji d...

Prelekcja trwała 90 min. Obok traktatów o czarownictwie, które były czytane prz...

EKSPOZEO – uniwersalny pomocnik ...

EKSPOZEO to wyposażony w wiele funkcjonalności system, który pomoże muzeom i in...