sobota, 27 lipca, 2024

Wiosenne warsztaty kulinarne – 7 kwietnia

Zapraszamy na pierwsze w tym roku warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim! 

Prezes Fundacji Zdrowego Życia, organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym i właściciel znanej toruńskiej restauracji „Chwast Prast” w pierwszej części spotkania zabierze nas na nadwiślańskie łąki. Wiosna to idealny czas aby wyruszyć na spacer w poszukiwaniu młodych roślin. 

My będziemy zbierać m.in.: pokrzywy, korzenie wiesiołka i podagrycznik, które staną się składnikami potraw przygotowywanych w drugiej części warsztatów.

W menu zupa z kiszonego barszczu i pyzy z pokrzywami, a na deser… racuchy! Gotować będziemy na naszej zabytkowej, murowanej kuchni opalanej drewnem.

Miejsce: Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce. Koszt udziału: 150 zł/ os. (kolejna osoba z rodziny – 120 zł), liczba miejsc ograniczona. 

Aleksandra Frączek
Muzeum Etnograficzne
im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej
w Toruniu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Z wiejskiego stołu

Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie zaprasza n...

Całe piękno świata

Poruszająca opowieść strażnika Metropolitan Museum of Art o sztuce i ...

Małopolski Piknik Archeologiczny

Małopolski Piknik Archeologiczny to cykliczna impreza plenerowa organizowana pr...

KAPELE I MUZYKANCI – CO W POLSKI...

ZAPRASZAMY na wystawę unikalnej kolekcji polskiej rzeźby ludowej. Muzyka towar...

Małopolski Piknik Archeologiczny

Małopolski Piknik Archeologiczny to cykliczna impreza plenerowa organizowana pr...