poniedziałek, 27 maja, 2024

Wiosenne warsztaty kulinarne – 7 kwietnia

Zapraszamy na pierwsze w tym roku warsztaty kulinarne z Filipem Malinowskim! 

Prezes Fundacji Zdrowego Życia, organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym i właściciel znanej toruńskiej restauracji „Chwast Prast” w pierwszej części spotkania zabierze nas na nadwiślańskie łąki. Wiosna to idealny czas aby wyruszyć na spacer w poszukiwaniu młodych roślin. 

My będziemy zbierać m.in.: pokrzywy, korzenie wiesiołka i podagrycznik, które staną się składnikami potraw przygotowywanych w drugiej części warsztatów.

W menu zupa z kiszonego barszczu i pyzy z pokrzywami, a na deser… racuchy! Gotować będziemy na naszej zabytkowej, murowanej kuchni opalanej drewnem.

Miejsce: Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce. Koszt udziału: 150 zł/ os. (kolejna osoba z rodziny – 120 zł), liczba miejsc ograniczona. 

Aleksandra Frączek
Muzeum Etnograficzne
im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej
w Toruniu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Ogień. Opowieść o Janis Joplin

Powieść ukazuje burzliwe życie Janis Joplin. W tej wciągającej historii na...

Spotkanie

Bassanti postanawia popełnić samobójstwo. Nie byłoby w tym nic dziwnego, g...

Van Eyck. Zbliżenia

W tej fascynującej książce przyglądamy się z bliska dziełom jednego z ...

Festyn Zielonoświątkowy

Zapraszamy na Festyn Zielonoświątkowy, który odbędzie się 19.05.2024 r. w godzi...

Całe piękno świata

Poruszająca opowieść strażnika Metropolitan Museum of Art o sztuce i życiu. ...