sobota, 23 listopada, 2024

„Spiżarnia z zagrody” w chorzowskim skansenie

Swojskie wędliny, sery wytwarzane tradycyjnymi metodami, miody, wędzone ryby czy oleje i octy wytwarzane według domowych receptur. Te i wiele więcej produktów znajdziecie w „Spiżarni z zagrody” – ekologicznym bazarku, który rusza 2 czerwca w chorzowskim skansenie.

Na stoiskach, które staną na dziedzińcu Muzeum (tuz przy wejściu do skansenu) znajdzie się duży wybór wędlin, miodów i produktów pszczelich, ekologiczne jajka, octy i oleje (m.in. z rokitnika, orzechów laskowych czy czarnuszki), ciasta, sery kozielskie i różnego rodzaju ekologiczne przetwory.

Wizyta w „Spiżarni z zagrody” to doskonała okazja żeby spróbować ekologicznych przysmaków z różnych regionów, a przy okazji odpocząć i zrelaksować się w otoczeniu pięknej przyrody.

Spiżarnia z zagrody – 2 czerwca od godz. 14.00. Obowiązuje bilet specjalny w cenie 5 zł.

tekst: Marcin Gaweł, Muzeum „Górnośląski Park Etnograficzny w Chorzowie”

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Muzeum Małopolski Zachodniej w Wygiełz...

VIII Forum Regionalne Między Małopolską a Górnym Śląskiem pt. „Po nitce do kłęb...

Barwy holi

W starożytnej Mithili – krainie położonej u podnóży Himalajów, poprzecinanej rz...

Pierwsze z cyklu spotkań – prele...

To wydarzenie w Międzyzdrojach otwiera serię spotkań-prelekcji poświęconych szt...

Dwie dusze twórcy ludowego

Otwarcie wystawy: 4 listopada 2024 (wernisaż) wystawa dostępna dla zwiedzającyc...

Ogień. Opowieść o Janis Joplin

Powieść ukazuje burzliwe życie Janis Joplin. W tej wciągającej historii na...