piątek, 10 października, 2025

„Spiżarnia z zagrody” w chorzowskim skansenie

Swojskie wędliny, sery wytwarzane tradycyjnymi metodami, miody, wędzone ryby czy oleje i octy wytwarzane według domowych receptur. Te i wiele więcej produktów znajdziecie w „Spiżarni z zagrody” – ekologicznym bazarku, który rusza 2 czerwca w chorzowskim skansenie.

Na stoiskach, które staną na dziedzińcu Muzeum (tuz przy wejściu do skansenu) znajdzie się duży wybór wędlin, miodów i produktów pszczelich, ekologiczne jajka, octy i oleje (m.in. z rokitnika, orzechów laskowych czy czarnuszki), ciasta, sery kozielskie i różnego rodzaju ekologiczne przetwory.

Wizyta w „Spiżarni z zagrody” to doskonała okazja żeby spróbować ekologicznych przysmaków z różnych regionów, a przy okazji odpocząć i zrelaksować się w otoczeniu pięknej przyrody.

Spiżarnia z zagrody – 2 czerwca od godz. 14.00. Obowiązuje bilet specjalny w cenie 5 zł.

tekst: Marcin Gaweł, Muzeum „Górnośląski Park Etnograficzny w Chorzowie”

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Festyn historyczny „Od Prasłowian do P...

11 września 2025 r. w Hali Lejniczej Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicac...

Wystawa „Podzespoły czyli wnętrze Star...

Muzeum Przyrody i Techniki im. Jana Pazdura w Starachowicach zaprasza na wernis...

XIII Festiwal Blues pod Piecem

30 sierpnia 2025 r. o godz. 19.00 w Muzeum Przyrody i Techniki w Starachowicach...

150 LAT MUZEALNICTWA ROLNICZEGO NA ZIE...

W 2025 roku przypada 150. rocznica pojawienia się idei muzealnictwa rolniczego ...

XI.Legenda STARa

11.LegendA STARa, to zlot pojazdów  zabytkowych organizowany przez Powiat ...