piątek, 3 maja, 2024

Tradycje kulinarne Polski | warsztaty dla dorosłych | 17 marca

Kultura kulinarna Polski jest niezmiernie bogata i wielowarstwowa. Ulegała licznym zmianom i wpływom. Podczas spotkania Magdalena Tomaszewska-Bolałek opowie o historii jedzenia świątecznego i codziennego. Przybliży, co wpłynęło na obraz współczesnych kulinariów naszego kraju. Odpowie także na pytania, czy warto zainteresować się kuchniami regionalnymi oraz dlaczego lepiej mówić kuchnia Polski niż kuchnia polska.

Wiedza i międzynarodowe doświadczenia dr Tomaszewskiej-Bolałek będą nam towarzyszyć w kuchni warsztatowej, gdzie wspólnie przygotujemy dania z wybranych epok.

Kiedy: 17 marca, godz. 15.00–18.00
Gdzie: Villa Intrata
Bilety: 200 zł (ulgowy), 250 zł (normalny)

dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek – orientalistka, specjalistka od turystki i dyplomacji kulinarnej, marki narodowej i marketingu miejsc, kierowniczka Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Autorka książek o kulturach kulinarnych i zdobywczyni wielu światowych nagród, w tym: wielu Gourmand World Cookbook Awards, Prix de la Littérature Gastronomique, Diamond Cuisine Award i Nagrody Magellana.

Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

OTWARCIE SEZONU LETNIEGO W SZYMBARSKIM...

28 kwietnia 2024 Skansen w Szymbarku Rejestracja Zapraszamy w niedziel...

ŚWIAT DZIECIĘCY W RYSUNKU I GRAFICE MA...

25 kwietnia 2024 - 23 czerwca 2024 Dwór Karwacjanów Już od czwa...

GORLICKIE ULICE – 3 MAJA

Wernisaż wystawy "Gorlickie ulice - 3 Maja" odbędzie się w piątek 26 kwietnia o...

Chłop-niewolnik? Opowieść o pańszczyźn...

28 kwietnia – 10 październik 2024 r. Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu R...

Miecze japońskie to nie tylko broń, al...

Miecze Japońskie. Z kolekcji gen. Sławomira Petelickiego i Polskiej Sekcji Miec...