środa, 9 października, 2024

Uniwersalna książka kucharska – 1910 r.

Uniwersalna książka kucharska: z illustracyami i kolorowemi tablicami: przeszło 2100 skromnych i wytwornych przepisów gospodarskich i kuchennych z uwzględnieniem niezbędnych warunków odpowiedniej dyety codziennej, hygieny oraz kuchni jarskiej.

Mnóstwo ciekawych przepisów, znanych i zapomnianych. Przykłady ciekawych:

Ser‎ ‎francuski‎ ‎śmietankowy

Likier różany

Sery jabłeczne

Orszada

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Pod naszym patronatem

Biblioteka w muzeum (i nie tylko)

Moduł biblioteczny w systemie Muzeo jest dedykowany do zarządzania zbiorami ksi...

Całe piękno świata

Poruszająca opowieść strażnika Metropolitan Museum of Art o sztuce i ...

Muzeo – Najczęściej wybierany system d...

W dobie dynamicznego rozwoju technologii, zarządzanie zbiorami muzealnymi staje...

Dźwięki spod igły

Dźwięki spod igły w kreatywnym mieście muzyki. MOB zaprezentuje fonografic...

Święto smaku i tradycji: „Poznańska Py...

Kulinarne przysmaki, regionalne atrakcje i mnóstwo zabawy dla całej rodziny – n...